Foto: cafe.ba

Ovih dana bilo je više poziva od strane potrošača u vezi sa poskuljenjima u prehrambenim radnjama, rekla je za portal InfoBijeljina Murisa Marić, izvršni direktor Udruženja za zaštitu potrošača "DON".

“Ono što potrošači trebaju odmah uraditi je da nazovu besplatan broj 080050612 i 066/701-612 i prijave nesavjesne trgovce, ili tržišnu inspekciju u svojoj lokalnoj zajednici”, kazala je Marićeva.

Ona ističe da je osnovni dokaz za sve tvrdnje račun na kojem su vidljive cijene proizvoda. 

“Kao primjer navodimo npr. ulje gdje je vidljivo da košta znatno iznad dvije KM, a 5. marta 2020. cijena ulja se kretala po jednoj litri oko 1,80 do 1,90 KM. Svi potrosači koji primjete poskupljenja treba da sačuvaju račune, uslikaju ih i putem vibera pošalju na broj  066/701-612. Provjeru treba da vrši tržišna inspekcija kako lokalna tako i republička”, kazala je Marićeva za portal InfoBijeljina.

Ističe da smo ovih dana svjedoci da ovakva situacija nije samo do lokalnih trgovaca već i do dobavljača koje je potrebno kontrolisati, jer je roba koja trenutno dolazi u lokalne radnje znatno skuplja u nabavi.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )