Foto: Pixabay

Ako slučajno shvatite u posljednjem trenutku da vam je ponestalo deterdženta za veš, nemojte da paničite! Rješenje vam se nalazi ispred nosa!

Mješavina sode bikarbone i sirćeta
Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga.
 
Mješavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno bezbjednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene.
 
Potrebno je samo da sipate pola šolje sode bikarbone prije pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje sipate pola šolje sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.
 
Mješavina sode bikarbone i limunovog soka
Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem.
 
Postupite sa limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najprije utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.
 
Tečnost za pranje sudova
Deterdženti za sudove mogu da se koriste za pranje veša koji ne zahtjeva negu posebnu negu, poput obojenog.
 
Da biste izbjegli previše pjene i mjehurića u mašini, sipajte deterdžent pomiješan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte veš u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa!
 
Da biste bili sigurni da će se dobro isprati, sipajte sirće pred ciklus za ispiranje.
 
Šampon
Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog veša, ali takođe je važno voditi računa o činjenici da on previše pjeni.
 
Zato sipajte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju, piše Glossy.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )