Foto: TWITTER/@ANTONGIBEL/@NOELFUT

Ovako je Budućnost dočekana u Prištini!

Navijači FK Lapi, predstavnika samoproglašenog Kosova, istakli su uvredljivu i skandaloznu parolu na meču protiv podgoričke Budućnosti u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Oni su na utakmici u Prištini podigli transparent sa mapom Crne Gore od koje je otcijepljen jedan dio i uz nju istakli poruku: "Vi ste sljedeći".
 
Kada je u pitanju fudbal, Budućnost je u revanšu pokazala da je bolja, pa je poslije 2:0 iz prvog meča golovima Viktora Đukanovića izborila remi i plasman u 2. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
 
Povišenih tenzija bilo je i tokom prvog meča, na kojem su navijači Budućnosti, "Varvari" u Podgorici istakli poruku "Onamo braćo, spremajmo hod", što je dio harodne himne Crne Gore na prelazu 19. i 20. vijeka. Takođe, uz isticanje te poruke pjevali su "Idemo u Srbiju".
 
Uprava Lapija potom je objavila saopštenje i pozvala na "mobilizaciju cijelog albanskog naroda, a ne samo navijača tog kluba". "Želimo da odgovorimo svima koji su u Podgorici pokazali mržnju ne samo prema nama, nego prema cijelom albanskom narodu", saopšteno je.

Navijači Budućnosti su za to vrijeme pozivali na odlazak na gostovanje, okačivši fotografiju na kojoj su nacrtane državne granice Srbije i Crne Gore sa označenom Prištinom.


 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Zvanični profil podgoričkih Varvara. (@varvari_podgorica)

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )