Foto: Fejsbuk

Za Aleksandra Dendu iz Bileće čuli su svi ljubitelji ribolova, ali i oni koji čari ove discipline još nisu ni upoznali.

Do sada se o Aleksandru pisalo kao ribaru koji je iz Bilećkog jezera izvlačio somove teške i po 70 kilograma, a od danas će o njemu pisati i kao o momku koji je za jedan 20. julski dan iz jezera izvukao deset somova. 

„Danas sam izvukao deset somova ukupne težine preko 70 kilograma. Četiri soma sam vratio u jezero, neka ih, neka rastu. Zamislite koliko je bogato naše jezero kada se za dan uhvati po deset primjeraka“, kaže Aleksandar i dodaje da su njegovi današnji ulovi simbolična čestitka novoizabranom predsjedniku Sportskog – ribolovnog društva „Bileća“.

„Spaso Kapor, naš novi predsjednik svojim radom i zalaganjem za očuvanje  ribljeg fonda i promociju ribolova na Bilećkom jezeru zaslužio je da bude izabran na ovu poziciju. A ja bih iskoristio priliku da mu čestitam, ali i da pozovem sve ljubitelje ribolova da dođu na Bilećko jezero. Praksa je pokazala da oni koji jednom zabace udicu u naše jezeru uvijek se vraćaju u Bileću“, poručuje Aleksandar. 



Mladi ribolovac iz Bileće kaže da njegovi ulovi, kao i ulovi drugih ribara ne bi bili mogući da se posljednje dvije godine  nije intenzivirao rad ribočuvarskih službi iz Bileće,  Trebinja i Nikšića. 

Aleksandar je svoj lični rekord, soma teškog 70  kilograma  uhvatio na troling „vuča- varalica – čamac“. Još uvijek se sjeća svog prvog ulova koji je ostvario sa samo pet godina.

„ Ljubav prema ribolovu rodila se još dok sam bio mali dječak i sa ocem odlazio na pecanje. Nikada neću zaboraviti sreću kada sam uhvatio prvu ribicu, a iskreno ta radost se održala i do danas. Ljepota ribolova leži i u čarima našeg jezera, u ljepotama jutra i sumraka na Bilećkom jezeru“, kaže Aleksandar. 

Zahvaljujući entuzijastima iz Bileće, Trebinja i Nikšića jezero postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov kapitalnih riba, jer se u njemu osim somova kriju i kapitalni šarani amuri, kalifornijske pastrmke, a tu je i smuđ, te mnoštvo bijele ribe.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )