Foto: Twitter / Printscreen

Italijan Janik Siner odigrao je sa stilom i okončao nade Karlosa Alkaraza da može do "Sunčanog dubleta" u njegovoj vladavini kao svjetski broj jedan, trijumfujući 6:7 (4/7), 6:4, 6:2 u polufinalu Majami Opena u petak.

Siner će se u nedjeljnom finalu sastati s Rusom, Danilom Medvedevim, dok će Alkaraz izgubiti svoj broj jedan na ATP listi od Novaka Đokovića.
 
Medvedev je došao do svog petog uzastopnog finala ATP turneje pobjedom od 7:6 (7/5), 3:6, 6:3 nad Rusom Karenom Kačanovom. Razočaranje za 19-godišnjeg Alkaraza, branioca naslova u Majamiju i osvajača naslova u Indijan Velsu, biće obojeno frustracijom nakon što se u trećem setu borio s grčevima u nogama.
 
Bila je to očaravajuća i zabavna moćna izvedba obojice u prvom setu, s nevjerovatnom razmjenom od 25 udaraca u sedmom setu, koja je podigla publiku na noge.

Intenzivan, kvalitetan set na kraju je dobio Španac nakon taj-brejka, ali je nadahnuti Siner uzvratio u drugom.
 
Alkaraz je rekao da su se njegovi problemi pojavili tokom pauze u toaletu nakon drugog seta.
 
"Otišao sam u toalet na pet minuta i da, sve mi se malo pokvarilo. Zaustavio sam se. Počeli su me malo grčevi hvatati. Znate, nakon jako teške partije, pa, teško je prekinuti meč na pet minuta", rekao je Alkaraz, prenosi "NDTV".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )