Foto: Nezavisne

Američki proizvođač lekova "Eli Lilly and Company" saopštio je da je prekinuo klinička ispitivanja terapije protiv kovid-19 koja sponzoriše vlada, zbog pitanja njene bezbjednosti, prenosi Rojters.

"Eli Lilly and Company" nije komentarisao koje će biti implikacije prekida kliničkih ispitivanja.


Kompanija je ranije ovog mjeseca saopštila da će se prijaviti za dobijanje hitne dozvole za upotrebu terapije antitijelima, lijeka LY-CoV555, za pacijente sa umjerenim do srednje ozbiljnim oblikom kovid-19, na osnovu podataka prikupljenih u drugom kliničkom ispitivanju.


"Eli Lilly and Company" je proizvođač lijekova protiv kovid-19 koji sadrže antitela, sličnih onima koje je uzimao američki predsjednik Donald Tramp.


Tramp je u videu koji je prošle nedjelje objavio na društvenim mrežama terapiju antitijelima koja proizvodi "Eli Lilly and Company", zajedno s terapijom kompanije "Regeneron", predstavio kao lijek za kovid-19.


Objava "Eli Lilly and Company" je usledila dan nakon što je kompanija "Johnson &Johnson" saopštila da je prinuđena da privremeno obustavi ispitivanje svoje eksperimentalne vakcine protiv korona virusa, nakon što se jedan dobrovoljac razbolio.


Kompanija je saopštila da još uvijek ne zna da li je ta osoba primila pravu vakcinu ili placebo.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )