Foto: Arhiva

Američka tajna služba, čija je misija pružanje zaštite sadašnjem i bivšem američkom predsjedniku, radi na scenariju po kojem bi bivši predsjednik Donald Trump bio zatvoren u jednom od krivičnih slučajeva pokrenutih protiv njega.


Američke publikacije ABC i The New York Times napominju da će, ukoliko sud odluči da je potrebno uhapsiti Trumpa i privesti bivšeg predsjednika, to postati prava "logistička noćna mora" za sigurnosnu službu, jer iz sigurnosnih razloga, navodi protokolom, moraće da se drži odvojeno od ostalih zatvorenika, redovno provjerava hranu i lične stvari i vrši 24-časovni nadzor.

 
Sud u Njujorku je ranije održao saslušanje protiv Trampa pod optužbom za falsifikovanje poslovnih zapisa. Tužilaštvo tvrdi da je Trumpov advokat uoči pobjede na predsjedničkim izborima 2016. platio porno glumici Stormy Daniels 130 dolara kako bi je navodno prešutila o njenoj vezi s Trumpom. Tramp, pak, negira sve takve izjave.
 
Prema optužnici protiv bivšeg američkog predsjednika, ukupna maksimalna moguća kazna je 136 godina zatvora. Tramp smatra da je krivično gonjenje protiv njega politički motivisano i povezano sa njegovom namjerom da učestvuje u predsjedničkoj kampanji 2024. godine, u kojoj ima dobre šanse da pobjedi.




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )