Foto: Telegram

Američki predsjednik Džo Bajden zahvalio je osoblju CIA što je upozorilo na planove ruskog predsjednika Vladimira Putina da izvrši vojnu opeaciju na Ukrajinu.

Američki predsjednik je pozdravio, kako je rekao, "tihu hrabrost američkih špijuna" u sjedištu Centralne obavještajne agencije.
 
Na obilježavanju 75. godišnjice CIA-e, Bajden je rekao da je bio uključen u agenciju 52 od te godine, prvo kao mlađi senator u komitetu osnovanom 1975. za istraživanje eksperimenata kontrole uma i drugih zloupotreba agencije.
 
"Uspjeli smo da upozorimo svijet šta Putin planira u Ukrajini"
 
On je istakao da su obavještajni podaci koje je prikupila CIA razotkrili Putinove planove i omogućili Vašingtonu da upozori druge zemlje na rat.
 
"Zahvaljujući nevjerovatnom radu naših obavještajnih profesionalaca, uspjeli smo da unaprijed upozorimo svijet šta Vladimir Putin planira u Ukrajini. Razotkrivanje Putinove igre je napravilo ogromnu rupu u pretvaranju i diskreditovalo njegove laži o tome šta radimo u Ukrajini,", rekao je Bajden.
 
Prije ruske invazije 24. februara, dok je Rusija gomilala više od 100.000 vojnika na granici Ukrajine, Putin je u više navrata optuživao Sjedinjene Države i druge zapadne sile da namjerno kreiraju scenario da privuku Moskvu u rat, a Rusija svoje akcije u Ukrajini naziva „specijalnom operacijom“.
 
Potpuna suprotnost Trampu
 
Bajden je takođe primjetio da su ove godine na zid dodane dvije zvjezdice.
 
"Vaše fizičko zdravlje i dobrobit su od ključne važnosti za mene i za vaše rukovodstvo ovdje u CIA-i“" rekao je Bajden.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )