Foto: Ambasada SAD u BiH

Prvi paketi humanitarne pomoći u vrijeme pandemije korona virusa iz Sjedinjenih Američkih Država stigli su u Bosnu i Hercegovinu, a građanima BiH će biti na usluzi preko Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH.

Riječ je o paketima pomoći Vlade SAD koje su u BiH dostavili američki vojni avioni.


U paketima su medicinske potrepštine i druge važne zalihe koje su najpotrebnije zdravstvenim radnicima i vojnim snagama.


Informacije o dolasku paketa Ambasada SAD u BiH podijelila je putem društvenih mreža.

– Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga BiH koje će ih rasporediti širom BiH. Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazujemo već više od 25 godina – ističu iz Ambasade SAD u BiH.

Inače, američki državni sekretar obećao je 100 miliona dolara pomoći međunarodnim naporima, kao i 1,25 milijardi dolara koje će State Department i USAID programirati za borbu protiv pandemije na međunarodnom nivou.


Vlada SAD i ranije je pomagala građanima BiH, a naročito u vrijeme katastrofalnih poplava.


Pored SAD, u borbi protiv korona virusa BiH pomoć će pružiti i druge zemlje kao što su Turska i Norveška, piše Klix.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )