Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije je i drugi put poražena na mini-turneji u Abu Dabiju, u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Srbija je sinoć poražen od Australije sa 84:73, a večeras je, ponovo bez kapitena Bogdana Bogdanovića, ali i Nikole Milutinova, doživjela težak poraz od Amerikanaca, rezultatom 105:79.

Iako je od samog starta meča Stef Kari zaigrao u svom stilu i počeo da pogađa trojke jednu za drugom, ''Orlovi'' su ipak dobro parirali izabranicima selektora Stiva Kera. Vidjela se energija i velika želja kod srpskih igrača da se predstave u što boljem svjetlu protiv američkog ''drim tima'' i igra ''Orlova'' je nekih petnaestak minuta izgledala vrlo pristojno, čak i iznad očekivanja. Ponovo je Petrušev bio raspoložen za igru, imao je i Avramović svoje minijature, uz naravno Nikolu Jokića koji je bio lider srpske selekcije u odsustvu Bogdanovića.

Prvi kvartal je završen rezultatom 28:28, bila je Srbija ravnopravna i u prvom dijelu druge četvrtine, ali onda je uslijedio ''raspad sistema''.

Kari je ponovo ušao u svoju novu seriju, upisao je čak 18 poena u prvih petnaestak minuta, razigrali su se zatim i Edvards, Adebajo, Lebron Džejms, uz mnogo bolju odbranu prije svih na Jokiću, i za nepunih pet minuta Amerikanci su napravili seriju 19:5, za vođstvo od 59:45 na poluvremenu.

Nadali su se svi reakciji Srbije od početka drugog poluvremena, ali su Amerikanci nastavili da igraju svoju igru. Serijom 15:0 Lebron i društvo su počeli treću četvrtinu, poveli sa 71:45 i tu je pitanje pobjednika već bilo riješeno, postavljalo se samo pitanje kojom razlikom će Amerikanci dobiti ovaj duel.

Ali, mnogo je važnije ono što će se za jedanaest dana dešavati u Parizu na Olimpijskim igrama, kada će se ove dvije selekcije sastati u prvom kolu.

Prije svega je najvažnije da ''Orlovi'' nastupe u najjačem sastavu, a ako tako bude, vjerujemo i da će ishod biti mnogo bolji nego večeras.

Do kraja priprema za Olimpijske igre, Srbija će u ponedjeljak igrati protiv Japana, a generalna proba je zakazana za dan kasnije protiv Grčke.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )