Foto: Twitter

U Lavovu je uništeno više od 320 kontejnera sa ekstremno opasnim patogenima



Pratite Cafe.ba i putem APLIKACIJE koju možete skinuti sa Google PRODAVNICE



Američka državna sekretarka Viktorija Nuland potvrdila je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti nakon pritisaka od strane Rusije i Kine.
 
Podsjećamo, Rusija je u nedjelju došla u posjed dokumenata koji ukazuju na to da su Ukrajinci eksperimentisali sa patogenima kuge, antraksa i bruceloze, dok su laboratorije u Harkovu i Poltavi eksperimentisale sa difterijom, salmonelom i dizenterijom.

Rusija takođe tvrdi da su SAD uložile preko 200 miliona dolara u rad laboratorija! Rad tih laboratorija je doveo do stopostotnog rasta broja obolelih od malih boginja, saopštio je načelnik za radioaktivnu, hemijsku i biološku zaštitu (RHBZ) Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

U Lavovu je uništeno više od 320 kontejnera sa ekstremno opasnim patogenima.
 
- Ova lista i velika količina biopatogena su jasan dokaz da su se tamo odvijali vojno-biološki eksperimenti - naglasio je on.
 
Nakon njihovog otkrića, kinesko Ministarstvo spoljnih poslova vršlo je pritisak na Ameriku da objelodane sve informacije u vezi sa biološkim laboratorijama u Ukrajini.
 
Tokom saslušanja u Senatu, Nulandova je upitana da li u Ukrajini ima hemijskog ili biološkog oružja.
 
-Ukrajina ima objekte za biološka istraživanja. Zabrinuti smo da bi ruske trupe mogle pokušati da preuzmu kontrolu nad njima, tako da radimo sa Ukrajincima na tome kako da spriječimo da bilo koji od ovih istraživačkih materijala dospije u ruke ruskih snaga - odgovorila je Nulandova.
 
Rusija ne isključuje pokretanje mehanizma konsultacija po Konvenciji o zabrani biološkog i toksičnog oružja (BTVC), izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )