Foto: Markus Winkler/Pixabay

SAD će početkom novembra otvoriti svoje granice za sve putnike avionom iz Kine, Indije, Velike Britanije i mnogih evropskih zemalja koji su primili vakcine protiv kovida 19, saopštila je danas Bijela kuća.

Amerika planira da dozvoli dolazak stranim putnicima iz zemalja koje su bile pod zabranom od početka 2020. godine dok se uvode nove mjere, rekao je koordinator u Bijeloj kući za odgovor na virus korona Džef Zijentis.
 
Postojaće određeni izuzeci u politici o vakcinama, rekli su zvaničnici, uključujući djecu koja još ne mogu biti vakcinisana. Nova pravila se još ne primjenjuju za putnike koji prelaze kopnene granice sa Meksikom i Kanadom.
 
SAD su prve restrikcije uvele u januaru 2020. godine za putnike iz Kine, prema odluci tadašnjeg predsjednika Donalda Trampa. Mjera je proširena na ostale zemlje u narednim mjesecima, bez preciziranja uslova i roka za ukidanje.
 
Predsjednik Džozef Bajden u aprilu je dodao na listu zabranjenih Indiju, a u januaru je odustao od Trampovog plana da se ukinu ograničenja za evropske zemlje.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )