Foto: Arhiva

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, biće u mogućnosti da igra na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama jer je u toj zemlji konačno ukinut zakon koji zabranjuje ulazak nevakcinisanim strancima.

Američki Senat većinski je glasao za ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju povodom korona virusa.
 
U Gornjem domu 68 glasova je bilo za donošenje ove odluke, dok je 23 glasa bilo protiv, a sada se čeka da Džozef Bajden odobri ovu odluku.
 
U okviru mjera koje će biti ukinute najapsurdnija je bila zabrana ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima što je posebno pravilo problem Novaku Đokoviću koji već drugu godinu zaredom ne igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.
 
Srpski as će posle ukidanja ove zabrane moći da igra na US Openu koji je na programu od 28. avgusta do desetog septembra, ali i na Mastersima koji prethodne tom Grend slemu.
 
Da su Amerikanci bili blizu ove odluke bilo je jasno još u februaru kada je Predstavnički dom većinski glasao za ukidanje mjera.
 
Novak je pokušavao da dobije specijalno izuzeće, organizatori turnira u Indijan Velsu i Majamiju su se takođe zalagali za to, međutim jedan od najboljih tenisera svih vremena nailazio je isključivo na negativne odgovore.
 
Dok je nevakcinisanim strancima zabranjen ulazak, nevakcinisani Amerikanci mogli su bez smetnji da putuju i da se vraćaju u svoju zemlju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )