Foto: herceg.tv

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da će u narednom periodu biti još jačih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

Ona je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da postoji veliko interesovanje Zapada za to zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i istakla da će u narednom periodu pritisci na Srbiju da to učini biti jači.
 
– Ogromno je interesovanje i nametanje nekoliko tema od kojih je jedna zašto je Srbija jedina država koje ne uvodi sankcije Rusiji – kazala je Brnabićeva.
 
Istakla je da će u narednom periodu Srbiji biti sve teže, ali da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “igra” diplomatsku igru na nevjerovatan način, te da na sastancima koristi poznavanje istorije i prava, pa je teško da mu se da argument protiv.

Brnabićeva je navela da izjava predsjednika Rusije Vladimira Putina u vezi s Kosovom dodatno otežava situaciju Srbiji, te da je nevjerovatno koliko Putin, kako kaže, imitira sve ono što je Zapad radio ‘90-ih godina u slučaju Srbije i Kosova.
 
Ističe da Srbija mora da se bori za međunarodno pravo, jer ono čuva njene interese.
 
– Mi kao zemlja pokušavamo da se držimo međunarodnog prava kao “pijan plota”. U tome se razlikujemo od drugih – kazala je premijerka Srbije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )