Foto: pixabay

U novom postu za podršku Apple-a, tehnološki gigant je upozorio da vibracije velike amplitude, “posebno one koje stvaraju motori motocikala velike snage” koje se prenose preko upravljača, mogu oštetiti kamere njegovih telefona.

Kako se navodi u publikaciji, to oštećenje može biti trajno. Jednostavnom Google pretragom, pojaviće se postovi korisnika, nekoliko godina unazad, čije su kamere uništene nakon što su postavili iPhone na svoje motore, što su uglavnom radili kako bi mogli da koriste telefon za navigaciju.
 
Apple objasnio kako dolazi do oštećenja telefona

Iako Apple nije saopštio zašto sada izdaje upozorenje, objasnio je razlog zbog kojeg pričvršćivanje iPhone-a na motocikl može da uništi njegovu kameru.
 
Kompanija je rekla da se karakteristike optičke stabilizacije slike i autofokusa mogu oštetiti dugotrajnom izloženošću vibracijama velike amplitude. Optička stabilizacija fotoaparata omogućava žiroskopu uređaja da oseti kretanje. Zbog toga, žiroskop menja ugao i sočivo se prema tome pomera kako bi sprečilo zamućenje kada se slučajno pomerite tokom snimanja fotografije. U međuvremenu sa autofokusom, ugrađeni magnetni senzori telefona mere vibracije kako bi kompenzovali kretanje, tako da se objektiv može precizno da se postavi. Usled velike količine jakih vibracija, ti sistemi mogu da se pokvare i prestanu da rade. Svi modeli od iPhonea 7 dolaze sa obe funkcije.
 
Tako Apple kaže da se ne preporučuje priključivanje iPhonea na motocikle sa motorima velike snage ili velike zapremine. Za mopede i skutere možda je druga priča.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )