Foto: Novosti

Arsen Venger takođe smatra da politici nije mjesto u sportu.


Mnogo politike se provlačilo na ovom Svjetskom prvenstvu, od priče oko LGBT kapitenskih traka duginih boja, preko Iranaca koji nisu pjevali himnu, pa sve do provokacija Granita Džake koga FIFA na kraju po svoj prilici neće kazniti.
 
Sada se povodom toga odlasio i legendarni Arsen Venger, najčuveniji trener Arsenala u istoriji, a trenutno prvi čovjek FIFA komisije za globalni razvoj. Poručio je da ovakve poruke odvlače pažnju od fubala i da su ekipe koje su se bavile politikom i sloganima nisu dobro prošle na Mundijalu.
 
"Kad odete na Svjetsko prvenstvo, znate da ne smijete da izgubite u prvoj utakmici. Reprezentacije koje imaju uspješna iskustva s ovakvim turnirima, poput Francuske i Engleske, odigrale su dobro u prvim utakmicama. Ekipe koje su bile mentalno spremne fokusirati se na takmičenje, a ne na političke demonstracije, igrale su dobro na otvaranju", izjavio je Venger.

Njemačka je nakon što su navodno Manuel Nojer i Leon Gorecka natjerali saigrače da prikažu svoj protest protiv Katara izgubila od Japana 2:1 i na kraju ispala u grupi. Iranci su pred meč sa Engleskom odbili da pjevaju himnu i poraženi su 6:2, pa djeluje da je zaista Arsen Venger u pravu ovoga puta. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )