Foto: instagram

Sudija Saveznog suda Džejms Alsop pročitat će na osnovu čega je tročlano vijeće jednoglasno odlučilo da podrži odluku ministra za imigracije Aleksa Houka da prvom teniseru svijeta ne dozvoli ulazak u zemlju

Razlozi zbog kojih najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije mogao da dobije vizu za ulazak u Australiju i zbog kojih je odbačena njegova žalba bit će poznati u četvrtak u 6.15 sati po našem vremenu.

Konačna odluka

Tada će sudija Saveznog suda Džejms Alsop pročitati na osnovu čega je tročlano vijeće jednoglasno odlučilo da podrži odluku ministra za imigracije Aleksa Houka da prvom teniseru svijeta ne dozvoli ulazak u zemlju.
 
Houk je odluku o ukidanju vize donio uz objašnjenje da je "Novak Đoković nevakcinisana osoba visokog profila, čije bi prisustvo tokom dvije sedmice Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja protiv vakcinacije i nepoštovanjem pravila kovid-19".
 
Ministar je opisao Đokovića kao osobu koja je javno pokazala da se protivi dobivnju vakcine i demonstrirala očigledno nepoštovanje osnovnih pravila o kovidu, kao što je izolacija nakon pozitivnog testa.
 
Globalna debata

Đoković je u nedjelju napustio Melburn nakon deset dana pravne borbe sa australijskim vlastima.
 
Njegova saga je podstakla globalnu debatu o pravima ljudi koji odluče da se ne vakcinišu u vrijeme pandemije koronavirusa, prenose Vijesti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )