Foto: InfoBijeljina

BEČ- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc saopštio je večeras da je zvaničan Beč, u okviru daljih mjera za sprečavanje širenja korona virusa u Austriji, odlučio da privremeno obustavi direktne letove za Iran i Južnu Koreju, ali i pogođene regione u Italiji, to jest za Milan i Bolonju.


Na večerašnjoj konferenciji za štampu, on je prenio da je u Austriji registrovano 63 lica oboljelih od korona virusa.


Naš cilj je da novim mjerama, koje će se primjenjivati od početka iduće nedelje, sprečimo dalje širenje virusa korona, rekao je Kurc.


On je dodao da se uvode, na graničnim prelazima ka Italiji, i zdravstvene kontrole putnika.


Naveo je i da je dogovorena nova mjera prema putnicima iz takozvanih trećih zemalja.


Ministar zdravlja Rudolf Anšober pojasnio je da je njegovo ministarstvo danas izdalo uredbu prema kojoj putnici koji dolaze iz kriznih regiona u trećim zemljama za koja su izdata upozorenja, kao što su Kina, Južna Koreja i Iran, moraju sa sobom ponjeti potvrdu ljekara da nisu inficirani korona virusom, kako bi mogli ući u Austriju.


Kurc je naglasio da su mjere vremenski ograničene na dvije nedelje, a da će nakon toga biti sprovedena evaulacija na osnovu koje će biti donjeta odluka o njihovom produžavanju, smanjenju ili ukidanju.


"Mjere koje preduzimamo imaju za cilj da se smanji kontakt sa osobama iz pogođenih regiona, a time sprečimo širenje korona virusa u Austriji“, naglasio je kancelar.


Anšober je ukazao da brojke inficiranih lica značajno rastu, i da je zbog toga bilo potrebnon donjeti dodatne mjere, ali je naglasio da upravljanje krizom dobro funkcioniše.


"Svjesno se nismo odlučili za zatvaranje granica, ali smo se odlučili za mjere koje bi smanjile broj putnika iz zemalja pogođenim korona virusom“, podvukao je ministar.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )