Foto: Arhiva

Američki predsjednik Džozef Bajden napravio je seriju gafova tokom govora u Karlsbadu u Kaliforniji, prilikom posjete kompaniji „Vajasat“. Bajden je u tom govoru pomešao Crvenkapu i Zlatokosu, te iznjeo „predviđanje“ šta će biti u narednih hiljadu godina, do 3035. sa automobilskom industrijom.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !


Razni gafovi, od lapsusa prilikom govora, preko rukovanja sa vazduhom, do dozivanja preminulih osoba, postali su zaštitni znak američkog predsjednika.

Slično se dogodilo i tokom njegove posete Kaliforniji, ali ovaj put je u samo jednom govoru napravio tri velika gafa, toliko da su čak i u zvaničnom govoru objavljenom na sajtu Bijele kuće morali da ga ispravljaju.

Prvo je Bajden pomiješao dvije veoma poznate bajke – Zlatokosu i Crvenkapu.

On je htio da komentariše medijske navode da se pred izbore za Kongres 8. novembra povećanje broja zaposlenih u SAD može nazvati pojavom „Zlatokose“ (u američkoj ekonomskoj terminologiji označava kada nešto nije ni previše ni premalo, odnosno kada je optimalno).

„Broj zaposlenih u toku jednog mjeseca povećan je za 261.000. Neki mediji su napisali da je to „Zlatokosa“. Ja sam spremio, spremio sam pušku i čekam vuka“, rekao je Bajden, aludirajući na bajku Crvenkapa, koju lovac spasava pošto je pojede vuk.

Potom je govorio i o auto-industriji, gdje je napravio dva „vezana“ gafa.



Prvo je pomiješao generalnu direktorku „Dženeral motorsa“ Meri Baru sa sudijom Vrhovnog suda Ejmi Koni Baret. A onda je uslijedio vrhunac Bajdenovih gafova:



„U to vreme je Ejmi Baret bila, Bara, direktorka Bara „Dženeral motorsa“, tužila državu Kaliforniju zbog viših standarda ograničavanja emisije nego u ostalim državama SAD. Posle je povukla tužbu i pozvala me i rekla da će potpuno da elektrifikuju svoje automobile do 3035. godine. Sve ostale kompanije su potpisale da će isto uraditi“, rekao je Bajden.

Čak je i na sajtu Bele kuće ta njegova izjava ispravljena, pa je ime Ejmi Baret precrtano i u zgradi upisano Meri Bara. Takođe, precrtana je i godina 3035. i u zagradi upisano (2035.)
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )