Foto: nezavisne

Banjalučanka Branka O. (45) koja je juče kao pješak povrijeđena u saobraćajnoj nesreći životno je ugrožena i priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju, a zbog težine povreda sve dalje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Potvrđeno je ovo za "Nezavisne" iz UKC RS, gdje je juče u  21.20 u Urgentni centar dovezena i hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.
 
Prema riječima načelnika ove klinike Dragana Rakanovića, pacijentkinja B.O. primljena je u stanju politraume s teškim povredama glave, grudnog koša i stomaka.
 
Banjalučka policija uhapsila je vozača Nedeljka D. (23) iz tog grada zbog sumnje da je udario i teško povrijedio ovu pješakinju te pobjegao i zapalio automobil.
 
Naime, saobraćajna nesreća desila se u nedjelju oko 20.40 u mjestu Vrbanja na obilježenom pješačkom prelazu.
 
Vozač je pobjegao, a službenici Policijske uprave Banjaluka, pronašli su ga za manje od dva sata.
 
"Oko 22 časa preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali smo i lišili slobode lice inicijala N.D. iz Banjaluke", navode iz policije.
 
Kako su naveli, terete ga da je počinio krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, kao i sprečavanje dokazivanja.
 
"Naime, N.D. se sumnjiči da je iste večeri oko 20.40 putničkim automobilom marke golf učestvovao u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu M1 108 u mjestu Vrbanja, gdje je na obilježenom pješačkom prelazu udario pješaka, osoba čiji su inicijali B.O. iz Banjaluke, koja je zadobila teške tjelesne povrede.
 
Zatim je u Ulici Vladislava Skarića zapalio navedeno vozilo", naveli su iz policije.
 
Dodali su da je povrijeđena B.O. zbrinuta na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.
 
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gorenavedenim krivičnim djelima.
 
"U toku je rad po navedenom predmetu", navode iz policije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )