Foto: Nezavisne

Za nešto više od 20 dana sakupili smo 1.000 paketića za djecu sa poteškoćama u razvoju, a cilj nam je da ih ove godine skupimo bar 1.500, rekao je za "Nezavisne" Duško Tadić, član Atletskog kluba invalida Vrbas, koji već treću godinu zaredom organizuje akciju sakupljanja nikoljdanskih i novogodišnjih paketića za djecu sa poteškoćama u razvoju.

"Prve godine došli smo na ideju da na neki način pomognemo ugroženoj porodici ili udruženju te smo došli na ideju da tokom trke koju organizujemo u decembru u sklopu 'Banjalučke trkačke lige' počnemo sakupljati paketiće", kazao je Tadić.

Dodao je da prikupljanje ovih slatkih prazničnih darova za najmlađe zajedno organizuju Atletski klub invalida Vrbas i Atletski klub Banjaluka, a sve se odvija u sklopu "Banjalučke trkačke lige".

Tadić kaže da su prve godine prikupili oko 150 paketića, a prošle godine su za novogodišnje praznike obradovali oko 1.500 mališana.

"To nam je ove godine dalo motivaciju da sakupimo više od 1.500 paketića", rekao je Tadić.

Istakao je da je uvjeren da će ovu cifru preći već u prvoj sedmici decembra, jer se ove godine javlja rekordan broj osoba i kompanija koje žele da učestvuju u ovoj prazničnoj humanitarnoj akciji.

"Akciji se priključio i Boris Miljević, automobilista, koji živi u Luksemburgu i koji je tamo pokrenuo akciju prikupljanja paketića. Javlja nam se i veliki broj sugrađana i društveno odgovornih kompanija", naveo je Tadić.

Dodao je da je očigledno da je ideja prepoznata te da će sigurno broj prikupljanih paketića iz godine u godinu rasti.

"Paketiće dijelimo udruženjima koja rade sa djecom sa poteškoćama u razvoju i svake godine se trudimo da povećamo broj ovih udruženja kojima doniramo paketiće. Takođe, paketiće dajemo djeci članova udruženja osoba sa invaliditetom, kao i socijalno ugroženim porodicama", objasnio je Tadić.

Sakupljanje poklon-paketa trajaće do kraja decembra, ali već prvi paketići otići će u ruke djeci 19. decembra, za Nikoljdan.

Ideju da paketići budu darovani prvenstveno djeci sa poteškoćama u razvoju, Tadić je, kako kaže, dobio jer i sam osoba sa invaliditetom.

"Znam koliko ovakav gest za novogodišnje paznike može da znači, a znam da postoje i mnoge porodice koje, nažalost, nisu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede paketić", kazao je Tadić.

Dodao je da će se truditi da narednih godina ova akcija zaživi i u drugim gradovima u RS.

PU "ABONOS" priključilo se prikupljanju paketića

Planinarsko udruženje "Abonos" organizuje treću godinu zaredom humanitarnu akciju prikupljanja nikoljdanskih i novogodišnjih paketića, koja će biti održana 2. i 9. decembra, od 18.30 do 20 časova, u restoranu hotela "Palas".

"Dio novca će donirati Udruženje, a za ostalo nam je potrebna vaša pomoć. Možete kupiti paketiće i donijeti ih ili možete donirati novčana sredstva putem banke, a za instrukcije za uplatu kontakt telefon je 065/333-700, na ime Aleksandar Balaban", rekli su organizatori.

Akcija traje do 11. decembra i dobrovoljnog je karaktera.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )