Foto: N1

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević večeras je gostujući na Federalnoj televiziji komentarisao posljednja dešavanja vezana za naš nacionalni tim.

Osvrnuo se Baždarević na tvitove Asmira Begovića u kojima je predsjednika Fudbalskog saveza BiH Vicu Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.
 
“Ovdje se radi o veoma ozbiljnim stvarima, teškim riječima iza kojih moraju postojati jaki argumenti. Ne bih previše želio komentarisati ono što je Asmir rekao i što se priča, volio bih govoriti o konkretnim stvarima i pozvati one koji nešto znaju, da javno kažu kako bi institucije mogle uraditi ono što trebaju da urade i što je dobro za fudbal u Bosni i Hercegovini. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osjećam kao svoju kuću i ono što je ustvari moje”, rekao je Mehmed Baždarević.
 
Baždarević je upitan da li je u njegovo vrijeme vođenja reprezentacije bilo ceduljica i nemoralnim ponuda sa strana.
 
“Bilo je itekakvih pritisaka od bezobraznih i neozbiljnih ljudi. Kasno je sada pričati o konkretnim slučajevima jer je to bilo prije pet-šest godina, a uvijek je lako govoriti kada nisi na licu mjesta. Ja sam te stvari riješio na način na koji sam mislio da treba. Presjekao sam to u početku i stavio na svoje mjesto”, rekao je Baždarević koji se potom osvrnuo i na to odakle su dolazili najveći pritisci:
 
“Bilo je tu pritisaka i od strane političkog svijeta, menadžera i navijačkih grupa. Ja sam to ipak riješio sa svojim stručnim štabom i ljudima koji su radili sa mnom u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine bez ikakvih problema. Zauzeli smo jasan stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu čiste, mislim da jednostavno moramo izaći iz ovoga, ali sa konkretnim stvarima”, zaključio je Baždarević.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )