Foto: InfoBijeljina

Nekoliko velikih prehrambenih lanaca na području Beča već dvije sedmice preventivno drži u izolaciji zdrave radnike koji rade u centralnim skladištima na isporuci robe, koji su prethodno dobrovoljno testirani i pregledani, saznaje InfoBijeljina u Beču.

Kako smo saznali razlog za ovu odluku je da radnici iz centralnih skladišta preventivno budu u pripravnosti ukoliko neko od postojećih se razboli, a da oni mogu odmah da budu zamjena na tom radnom mjestu, jer se roba mora isporučivati.


„Oni su radnike koji rade u skladištima, na dobrovoljnoj bazi, još prije dvije sedmice odvojili u izolaciju i odvojeni život. Imaju smještaj, dobijaju najbolju hranu, vitamine. Prethodno su ih pregledali i testirali na korona virus. Ovim potezom pokazuju spremnost ustanova da reaguju u slučaju vanrednih okolnosti, jer se roba iz centralnih skladišta mora isporučivati marketima“, priča naš sagovornik iz Beča, koji je dobro upoznat u cijelu situaciju. 


Kako dodaje, vlasti Austrije su donijele i određene odluke kada je sav problem nastao u Kini, kako bi obezbijedili da stanovništvo ne ostane bez namirnica i hrane. 


„Vlasti su nakon pojave korona virusa u Kini dogovorili sa brojnim domaćim prizvođačima i poljoprivrednicima u Austriji da uopšte ne izvoze hranu iz zemlje. Praktično je izvoz na neki način "stopiran", kako bi stanovništvo Austrije u vanrednim okolnostima bilo snabdjeveno hranom, da ne dolazi do nestašice. Ovo je izuzetan potez državnika, kojim pokazuju da brinu o svom stanovništvu“, dodao je naš sagovornik.


Podsjećamo, brojni građani austrijske prestonice od proteklih nekoliko dana „okupirali“ markete i prodavnice kako bi pokupovali osnovne životne namirnice.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )