Foto: Telegram

Upokojeni papa Benedikt XVI vjerovao je u fatimska proročanstva Majke Božije da će Rusija vratiti svijet hrišćanskim vrijednostima, rekao je za Sputnjik predsjednik Svjetskog saveza starovjeraca Leonid Sevastjanov koji je poznavao bivšeg papu.


Sevastjanov se upoznao sa Benediktom XVI dok je budući papa bio kardinal, za vrijeme studija u Rimu.

„Ostao mi je u sjećanju posljednji susret sa papom Benediktom 2018. godine u manastiru u Vatikanu. Razgovarali smo oko sat vremena i on je počeo da proriče o Rusiji. Rekao je da postoji proročanstvo Majke Božije o Rusiji, da Rusija treba da bude velika, da se Zapad sve više i više udaljava od hrišćanstva i da će Rusija morati da ga zaustavi da ne padne u nehrišćanstvo“, prisjetio se Sevastjanov.

Kako je dodao, Benedikt XVI je rekao da je „vlada u Rusiji za 30 godina napravila ogromnu evoluciju od bezbožništva do hrišćanstva, da će nova generacija političara ispuniti to proročanstvo“. Po riječima Sevastjanova, Benedikt je tada istakao da je „proročanstvo – proročanstvo i da se ono ne može promijeniti“.

Benedikt XVI preminuo je 31. decembra u 96. godini u manastiru u Vatikanu. Biće sahranjen 5. januara, a ceremoniju će predvoditi papa Franja.

Sevastjanov je pojasnio da je riječ o proročanstvima iz portugalskog grada Fatima, gdje se Majka Božija 1917. godine ukazala djeci, malim pastirima i pričala im o katastrofama koje prijete svijetu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )