Foto: Telegram

Kadrovski centar Oružanih snaga Ukrajine u strogoj tajnosti saopštio je broj poginulih ukrajinskih vojnika koji su proglašeni "nestalima", a radi se o 35.382 osobe


Ruski hakeri iz grupe "Anarhist kombatant" hakovali su arhivu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine general-potpukovnika Sergeja Šaptala i objavili informacije o nestalim poginulim ukrajinskim vojnicima, objavio je Telegram kanal "Meš".
 
Kadrovski centar Oružanih snaga Ukrajine u strogoj tajnosti saopštio je broj poginulih ukrajinskih vojnika koji su proglašeni nestalima, a radi se o 35.382 osobe. Riječ je o vojnim licima čija su tijela ostavljena na ratištu, nisu odnijeta kućama i nisu sahranjena. A njihove porodice neće dobiti odštetu jer su "nestali".


U prilogu pisma je kompletan spisak svih poginulih, ali i nestalih vojnika zaključno sa danom 30.11.2022. Tu je većina kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine - 667 listova sa imenima, prezimenima i datumima rođenja. Dalje, odbrana (546 listova), vazdušno-jurišne trupe (398), snage za specijalne operacije (316) i predstavnici Ratne mornarice (242 lista).

Ranije je Ursula fon der Lajen objavila da je Ukrajina izgubila 100.000 vojnika, dok je savjetnik Kancelarije predsednika Ukrajine Mihail Podoljak smanjio taj broj na deset hiljada. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )