Foto: Nezavisne

Grad Bijeljina uplatiće Udruženju penzionera 50.000 konvertibilnih maraka namijenjenih za boravak i tretman oko 150 najugroženijih članova ovog udruženja u "Banji Dvorovi". Na ovaj način Gradska uprava će pomoći starijim članovima lokalne zajednice koji nemaju sredstava da sebi obezbijede banjsko liječenje, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić.

"Danas smo potpisali sporazum s Udruženjem penzionera i smatram da će ovakav vid pomoći značiti mnogo sugrađanima koji primaju najniže penzije. Za nekoliko dana novac će biti uplaćen na račun Udruženja i ubrzo će moći da počnu s liječenjem. Međutim, ovo nije jedina pomoć koju smo im uputili ove godine. Od početka pandemije obezbijedili smo 150 paketa pomoći, 7.000 zaštitnih maski, 25.000 KM jednokratne pomoći i tako ćemo nastaviti i u budućnosti", poručio je Mićić.

Vršilac dužnosti predsjednika bijeljinskog Udruženja penzionera Đuro Stanojlović kaže da Gradska uprava godinama pomaže penzionerima, ali prvi put na ovaj način.

"Zahvalni smo gradu i gradonačelniku na pomoći jer je ekonomska situacija veoma teška. Oko 70 odsto penzionera živi na ivici egzistencije. Bijeljina ima registrovanih 15.696 penzionera, u Udruženju je njih 10.376, a čak 3.000 ima minimalnu penziju od 180 KM", upozorio je Stanojlović.

Član Upravnog odbora Udruženja penzionera Bijeljina Nikola Tešić kaže da će lista s imenima penzionera koji će ići na liječenje u Banju biti istaknuta u Udruženju u roku od dva dana.

"Kriterijume za izbor penzionera odredila je Vlada Republike Srpske, a neki od njih su iznos penzije i godine staža", naglasio je Tešić.

Direktor "Banje Dvorovi" Milorad Zekić ističe da će ovaj potez Gradske uprave mnogo značiti Banji u finansijskom pogledu.

"U junu, julu i avgustu na bazenima obično imamo najbolju posjetu, ali zbog virusa korona i zatvaranja granica ona je, nažalost, izostala. Od 5. avgusta, uz pomoć grada, otvorićemo vrata za oko 150 penzionera, a oni će sami birati da li žele da borave u Banji svih 10 dana ili da samo dolaze na tretmane", kaže Zekić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )