Foto: srpskainfo.com

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da svi pokazatelji ukazuju na to da bi smanjenjem brzine vozila u naseljima sa 50 na 30 kilometara na čas bili izbjegnuti smrtni ishodi na lokalnim putevima.

Svi pokazatelji ukazuju na to i da smanjenje brzine za samo 10 kilometara na čas značajno smanjuje broj smrtnih ishoda u saobraćajnim nezgoda, odnosno onih koji se dešavaju na saobraćajnicama, rekao je Ćorić novinarima u Bijeljini nakon okruglog stola “Upravljanje brzinama u naselju”.

On je naveo da je prošle godine u Republici Srpskoj u saobraćajnim nesrećama na javnim putevima stradalo 101 lice, dok je 2.735 povrijeđeno, od čega jedna petina sa teško.

Ćorić kaže da je cilj Republike Srpske da se kroz zakonske regulative, mišljenje naučne zajednice, kao i putem okruglih stolova dođe do zacrtanog cilja, a to je nula poginulih na putevima Srpske.

Direktor Stalnog sekreterijata transportne zajednice Mateja Zakonišek rekao je da je zadovoljan današnjim okruglim stolom.

– Ovdje smo sa glavnom porukom da treba smanjiti broj poginulih i teško povrijeđenih na putevima kako u regionu tako i šire, odnosno na globalnom nivou – rekao je Zakonišek.

On je dodao da se u ovom poslu neće stati dok se ne postigne cilj – nula poginulih i teško povrijeđenih na putevima.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je neophodno govoriti i raditi na poslovima u vezi sa bezbjednošću saobraćaja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )