Foto: Pixabay

Husein Suljanovic (46) osuđen je danas na doživotnu robiju zbog ubistva supruge Adriane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza, oktobra, 2018. godine, u Hjustonu.

Kako su prenijeli američki mediji, Suljanović je bio vozač kamiona, a dok bi bio na putu, dešavanja u kući je pratio putem kamere koju je tajno postavio. Upravo ta kamera razotkrila je ljubavnu aferu njegove supruge, koja se na kraju završila tragično, tako što ih je oboje ubio u spavaćoj sobi.
 
Nakon što su tog oktobra, 2018. godine začuli pucnje, Suljanovićeva djeca su se probudila. Suljanović je najstarijeg sina nagovorio da tijela prebace u Luizijanu. Tijelo supruge i majke su bacili u šumu, dok su tijelo ljubavnika bacilli u rijeku, nedaleko od Baton Ruža.
 
Suljanovićev sin (21) prošle godine se nagodio i priznao krivicu za skrivanje dokaza i ometanje istrage nakon čega je osuđen na pet godina zatvora.
 
Kako prenose američki mediji, Suljanović je nakon svega prodao svoju kuću u Hjuistonu i sa djecom pobjegao u Meksiko Siti. Međutim, kada je čuo da je osumnjičen, a kasnije i optužen za dvostruko ubistvo, pokušao je da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu. Uhapšen je u Londonu odakle je vraćen u SAD.
 
“Ovaj čovjek je ubio dvoje ljudi, uključujući i majku svoje djece. Pokušao je da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost”, rekla je Kim Og, javni tužilac okruga Heris te dodala:”Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da dobijemo pravdu za žrtve u slučajevima poput ovog.”
 
Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski osuđen.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )