Foto: ANDY RAIN/ EPA

Prvi problem u BiH, uzrokovan brojnim mjerama koje imaju za cilj sprečavanje širenja pandemije korona virusa, zabilježen je u Zenici. Naime, sedmomjesečnoj bebi dijagnostifikovan je tumor na mozgu, a zbog čega je potrebno hitno je prebaciti na kliniku u Beograd radi daljeg liječenja.

Sa obzirom na to da vlada vanredno stanje, kako u BiH, tako i regionu, klinika u Beogradu rekla je roditeljima da mogu primiti bebu, ali ukoliko se beba doveze sanitetskim vozilom.

Nije trebalo mnogo vremena da se Zenica, pa i cijela država, digne na noge, kako bi se pokušalo pronaći vozilo. U rekordnom roku uspijevaju pronalazeći sanitetsko vozilo u Kaknju, a koje će sutra pokušati registrovati na jednu zeničku polikliniku. Nakon toga, beba bi se trebala transportovati u Srbiju, gdje će, svi su optimisti, dobiti tešku životnu bitku. Ranije je, saznaje Avaz, djevojčica je bila hospitalizovana na Odjeljenju za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica.


Slučaj iz Zenice samo je još jedan primjer da su Bosanci i Hercegovci itekako društveno odgovorni i humani, te da su spremni pomoći svojim sugrađanima u najtežim trenucima i kada sekunde nekome znače život. Uistinu, sve se može kad se male ruke slože.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )