Foto: Twitter

Administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena objavila da je danas da je 20 internetskih kompanija pristalo na pružanje usluga po nižim cijenama za Amerikance sa niskim primanjima.

Ovim programom bi desetine miliona domaćinstava mogla da dobiju besplatan internet zahvaljujući već postojećim federalnim subvencijama.
 
Kongres je prošle godine usvojio infrastrukturni paket vrijedan bilion dolara, a on obuhvata 14,2 milijarde dolara za program olakšanog pristupa internetu sa mjesečnom subvencijom od 30 dolara namijenjnih domaćinstvima sa niskim primanjima, prenio je AP.
 
Zahvaljujući novim obavezama koje preuzimaju provajderi interneta, oko 48 miliona domaćinstava moći će da dobije paket vrijedan 30 dolara, koji osigurava protok od 100 megabita u sekundi. Uz određene uslove, moguće je dobiti potpuno plaćeni paket sa većom brzinom.
 
Bajden je za prioritet odredio širenje mreže brzog interneta u ruralnim krajevima i oblastima u kojima živi stanovnišvo sa niskim primanjima.
 
On je više puta govorio kako siromašne porodice teško plaćaju račune za bežični internet, da bi njihova djeca mogla da učestvuju u nastavi na daljinu tokom pandemije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )