Foto: instagram

Američki milijarder "udario" na najboljeg tenisera na svijetu

Američki biznismen Bil Gejts (66) kritikovao je u intervjuu za Bi-Bi-Si stavove Novaka Đokovića o vakcinama i vakcinaciji.
 
Na pitanje novinara o tome što Srbin odbija da primi cjepivo, obrazlažući tu odluku svojom slobodom izbora, Gejts je odgovorio da vakcinacija pomaže čitavoj zajednici.
 
"Vakcine nisu savršene kada je u pitanju blokiranje infekcije, ali mogu da je smanje. Zato je nesrećan izbor što su nečije brige o zdravlju toliko ekstremne da osjećaju da ne mogu da učestvuju u toj zaštiti čitave zajednice", rekao je Gejts.
 
"Ako oni inspirišu druge i ako su osobe kojima se vjeruje, onda šire takav stav i to samo otežava pokušaje da vakcinaciju dovedemo na nivo na kojem nam je zaista neophodna. Zato se njemu divim na mnogo načina, ali bih volio da njegovi stavovi o vakcini nisu takvi", dodao je Gejts.
 
Đokoviću je u Australiji početkom godine priređen pakao jer je došao nevakcinisan i zabranjeno mu je da ostane i učestvuje na Australijan openu. Potom je u izjavi za Bi-Bi-Si Novak naglasio da "nikad nije bio protiv vakcinacije".
 
"Uvijek sam podržavao slobodu da sami izaberete šta ćete ubaciti u svoje tijelo", rekao je tom prilikom Novak. "Principi na osnovu kojih donosim odluke o svom tijelu su mi važniji od bilo koje titule ili od bilo čega. Pokušavam da budem u saglasju sa svojim tijelom koliko god je moguće", takođe je naglasio Đoković.
 
Ove nedjelje, Novak je u Madridu gdje učestvuje na tamošnjem turniru i sprema se za glavni događaj ovog proljeća - Rolan Garos, koji počinje 22. maja. Iako nevakcinisan, Đoković neće imati problem da nastupi na tim turnirima, kao i u Rimu u međuvremenu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )