Foto: Privatna arhiva/MUP Slovenije

Mladen Samardžija (32), za kog se priča da je kum nedavno ubijenog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, uhapšen je na Palama prije tri dana, ali je brzo pušten na slobodu, prenijeli su mediji u Republici Srpskoj.

Nakon kriminalističke obrade u PU Istočno Sarajevo, on je pušten na slobodu, jer ga, kako je prenio portal "Una", od izručenja Sloveniji, koja ga traži zbog navodne umješanosti u organizovani kriminal, štiti dvojno državljanstvo. Slovenačko pravosuđe je za njim raspisalo potjernicu.
 
Samardžija je uhapšen u noći između nedelje i ponedeljka kada je došlo do tuče i pucnjave u kafe baru "Red end vajt kafanica" na Palama. Za vrijeme sukoba Samardžija je bio u lokalu, a nakon što je došlo do napada na jednog policajca, on je pobjegao automobilom BMV X5.

Brzom reakcijom policije, zaustavljen je i uhapšen na području Pala zbog, kako je saopšteno iz policije, pomaganja u izvršenju krivičnih djela.
 
- U njegovom vozilu pronađeno je 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona, koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. Nije poznato čemu je novac bio namijenjen, što je predmet dalje istrage. Očigledno je da je Samardžija sa određenim razlogom došao na Pale sa tolikim novcem - ispričao je za portal "Una" izvor blizak istrazi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )