Foto: printscreen/Tik Tok

Na društvenim mrežama dijeli se video koji je izazvao nevjericu kod mnogih ljudi. Snimak prikazuje suve klipove kukuruza koji se u Njemačkoj prodaju za čak 9.99 evra, odnosno za 7.99 kada su na akciji. U pakovanju se nalazi 15-ak komada, prenosi Poslovni dnevnik.

Riječ je o drvenkastoj sredini kukuruza koji ostane nakon što se sa klipa uklone zrna, a koji se kod nas najčešće baca ili se pak koristi za potpalu vatre. U Njemačkoj se taj očišćeni klip može pronaći u trgovinama, a prema ambalaži, prodaje se za potpaljivanje vatre te je kod njih to uobičajena praksa.

Prema opisu proizvoda, koriste se kao izvrstan pokretač vatre, pružajući brzo i dugotrajno paljenje, te se preporučuju za roštiljanje, pečenje, ili čak kao zamjena za upaljač za kamin. Snimak je izazvao lavinu komentara.
 
‘Vidjeli zaradu, zato je puno Balkanaca tamo’, ‘Imam u selu šleper ovoga, nisam ni znao da sam milioner’, ‘A mi se ovdje rasipamo, pali roštilj, daj kocke…’, samo su neki od komentara iznenađenih korisnika društvenih mreža.
 
– Kad sam bio klinjo, ovo su nam bile bombe – napisao je neko.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )