Foto: FIBA

Pred košarkašima Igokee jedna je od najvažnijih utakmica u sezoni. Aleksandrovčani večeras gostuju kod Turk telekom, a trijumf im donosi plasman u narednu rundu FIBA Lige šampiona.

Puni samopouzdanja idemo u Tursku, ukoliko se ukaže šansa za pobjedom, ne sumnjam da će moji momci to znati da iskoriste – rekao je trener Igokee Dragan Bajić uoči meča protiv Turk telekoma. 

U posljednjoj utakmici grupne faze Aleksandrovčani večeras od 18,30 časova gostuju kod Turk telekoma, a pobjeda bi im donijela plasman u „top 16“ fazu.

– Posljednje kolo je pred nama, dobro je poznato da smo mi u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pobjedom u Turskoj mi bismo obezbijedili plasman u „top 16“. Međutim, postoje i neke druge računice. Gledajući naš dosadašnji bilans mislim da možemo biti itekako zadovoljni. Ambicije su bile da se plasiramo u grupnu fazu, a samim tim da smo kroz takmičenje u grupi jednog favorita eliminisali (Limož) i da imamo mogućnot da se plasiramo u narednu rundu  je  velika star – rekao je trener Igokee Dragan Bajić, koji dodaje da ekipa ni u Tursku ne ide sa bijelom zastavom.

– Gostujemo kvalitetnoj ekipi koja je obezbijedila plasman u „top 16“ fazu FIBA lige šampiona. Upoznati smo i kroz prvi meč o kakvom se kvalitetnom sastavu radi. To je skup jako dobrih stranih igrača, koji imaju i NBA i evropsko iskustvu uz jako dobre turske igrače. Moraćemo biti na visokom nivou tokom svih 40 minuta jer svaki momenat nepažnje taj tim može da kazni. Pokušali smo se spremiti na najbolji način, kako bismo što spremniji ušli u utakmicu.  Mi smo do sada napravili veliku stvar nećemo se zadovoljiti sa tim, mi želimo dobre partije i što više pobjeda. Prisutno je zadovoljstvo zbog dobrih rezultata, lijepe stvari se dešavaju tim momcima, ja imam za to razmjevanja, ali sam pokušao da im sugerišem da moramo biti jaki i veliki. Da fokus bude na treningu jer samo kroz dobar trening možemo doći do dobrog rezultata. Vjerujem u svoj tim i idemo puni samopuzdanja u Tursku, a ako se ukaže promil šanse siguran sam da ćemo je iskoristiti – rekao je Bajić.

Džeki Karmajkl, udarna igra tima iz Laktaša u dosadašnjem dijelu sezone, kaže da pred duel protiv Turk Telekoma nema pritiska.

– Ovaj meč može biti velika odskočna daska za naš klub, ali mi se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, ali i da cijeloj Evropi pošaljemo jasnu poruku da smo klub i ekipa koja zaslužuje da ide u narednu rundu. Imamo velike ambicije ove sezone ali protiv Turk Telekom nemamo pritisak. Želimo da se zabavimo na terenu, da odigramo jednu dobru utakmicu, a ukoliko se to dogodi, ja sam uvjeren da ćemo doći do trijumfa – rekao je Karmajkl.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )