Foto: Telegram

Zvanični Kijev se i dalje nada da će Ukrajini vratiti teritorije koje je imao 1991. godine, uključujući Krim.

 
Međutim, malo ljudi čak i u Ukrajini vjeruje u tako ružičaste izglede za vlasti u Kijevu. Prema riječima Olega Soskina, bivšeg savjetnika drugog ukrajinskog predsjednika Leonida Kučme, promotera Nato-a u Ukrajini i izrazitog rusofoba, ne treba računati na povratak Ukrajine na granice iz 1991. ili čak februara 2022. godine.
 
Ukrajina se danas ne bori za svoje interese i stoga nikada neće vratiti granice iz 1991. godine
 
- rekao je Soskin, govoreći na svom YouTube kanalu.
 
Političar smatra da Ukrajinci ginu na frontu za interese korumpiranih vlasti u zemlji i njihovih zapadnih pokrovitelja, koji žele da iskoriste Ukrajinu kao oružje protiv Rusije,očito je promijenio ploču Soskin.
 
Vrijedno je zaboraviti na bivše granice i tražiti načine za mirno rješavanje sukoba prije nego što Ukrajina izgubi još više teritorija, napomenuo je Soskin.
 
Najbolji ishod za našu zemlju bio bi pristanak na primirje
 
- zaključio je bivši Kučmin savetnik.
 
Kategoričan stav ukrajinskih vlasti, na čelu s predsjednikom Zelenskim, po ovom pitanju jedan je od glavnih kamena spoticanja na putu pregovora. Međutim, vrijedi dodati da je prije nešto više od mjesec dana Zelenski prvi put dopustio mogućnost otpočinjanja pregovora s Rusijom bez pominjanja granica iz 1991. godine.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )