Foto: facebook

BIVŠI ministar obrane Ante Kotromanović ocijenio je govor predsjednika Zorana Milanovića na prijemu generala u Kninu korektnim i primjerenim za ovo vrijeme. Smatra da su neke poruke bile upućene i našim susjedima te se složio da je bitno istaknuti da do Oluje ne bi došlo da je srpsko vojno vodstvo prihvatilo plan Z4.

Ne može se načuditi političarima koji ne žele smirivanje situacije

"Gledam, kao i svatko drugi, scenu. Mene više zanima politička scena u okruženju jer je kod nas pomalo dosadno i ne mogu se načuditi. Jednostavno, oni moraju znati, oni ne žele shvatiti naše potrebe. Mi smo morali imati cjelovitu zemlju. Zato potpuno razumijem emocije Ukrajinaca prema okupiranim dijelovima teritorija koji su uzeli Rusi. Ne mogu se načuditi političarima koji ne žele da se to smiri", kazao je Kotromanović, ukazujući na primjer Nijemaca i Francuza koji rade i surađuju.
 
"Imamo perspektivu i budućnost ako budu imali dobra politička vodstva", dodao je. Kazao je da u Srbiji postoje političari s pročetničkim elementima.

"Neprihvatljivo je da nas nazivaju fašistima"

"Do jučer su nosili kokardu, a nas nazivaju fašistima. To je za mene neprihvatljivo, kao da netko zaziva ustašku ideologiju", poručio je bivši ministar obrane. Misli da se trebaju smiriti strasti, da se treba spustiti loptu i ne opterećivati mlade ljude iskrivljenim stvarima.
 
"Prvo, bili su toliko bahati da nisu prihvatili Z4 koji je bio vrlo štetan za Hrvatsku, i drugo, oni su trenirali svoj narod da se organizirano povuku. Sada će raditi propagandne filmove kako njima odgovara. Rat je brutalan, žao mi je svake žrtve i s njihove i s naše strane", istaknuo je Kotromanović.

Jednu baku su mu zapalili, a drugu zadavili

Ispričao je i brutalan zločin koji je počinjen prema članovima njegove obitelji, ali je i dodao da unatoč tome ne mrzi nikoga.
 
"1991. godine naše kolege su napale nas, ničim izazivani. U mom selu su ubijene 22 osobe, jedna baka mi je zapaljena, druga udavljena, ali ne mrzim nikoga. Zašto bih nekoga mrzio, to je bilo brutalno vrijeme, kada su neodgovorni političari doveli stvar na takvu razinu. Rat je takav, brutalan", kazao je Kotromanović.
 
O Milanovićevoj zahvali onima koji nisu tu rekao je da je to shvatio kao poruku zapovjednicima koji nisu tu.
 
Ne zna zašto Gotovina nije došao u Knin

"Ne znam zašto Gotovina nije tu. Prošle godine ja nisam bio tu. Nekad mi se da, nekad ne da ići. Njemu se nije dalo ove godine ići, ali treba mu zahvaliti. On je bio nama vođa, lider”, komentirao je Kotromanović. Kazao je i da međusobno ne pričaju o politici.
 
"Pričamo o ribarenju, kuhanju, normalnim ljudskim stvarima, vrlo malo o politici. Mi smo preskočili tu stepenicu ponora od prije trideset godina. Ponekad se dese ovakvi prigodni dani i većina nas to pokušava zaobići, ali nekada se mora doći i odati počast", zaključio je.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )