Foto: GYORGY VARGA HUNGARY OUT/EPA

Jedan 24-godišnji mladić je poginuo, a 22-godišnja devojka teško je povrijeđena juče u ranim jutarnjim satima u bizarnoj saobraćajnoj nesreći u Mariboru, koja je podsjećala na scene iz nekog holivudskog filma.

Kako prenosi novinska agencija STA, u trenucima prije nesreće njih dvoje su sjedili na haubi automobila koji je jurio ulicama Maribora i držali se krov vozila.

U jednom trenutku, 22-godišnja djevojka koja je bila za volanom izgubila je kontrolu nad automobilom kada je trebalo da skrene desno, pa je vozilo udarilo u jednu ogradu, a dvoje se našlo na zemlji. Od zadobijenih povreda, mladić je preminuo u bolnici, dok je djevojka koja se sa njim vozila na haubi teško povrijeđena i nalazi se u bolnici, saopštila je mariborska policija.

Alko testom je utvrđeno da je djevojka koja je upravljala vozilom u krvi imala nivo alkohola koji je nešto iznad dozvoljenog za iskusne vozače, iako je, kao mlad vožac, po zakonu morala da ima nula promila alkohola u krvi. Protiv nje će biti podnijeta krivična prijava.


Uz sve to, nedugo poslije udesa na mestu nesreće su se pojavila dva mladića i upustila se u raspravu sa policijom. Obojica su bila u alkoholisanom stanju, pa su noć proveli u zatvoru.


Policija je utvrdila da su svi umiješani u slučaj prije nesreće zajedno pili alkohol nedaleko od mjesta događaja, a sleduju im novčane kazne zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja i okupljanja na javnom mjestu tokom epidemije korona virusa.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )