Foto: Facebook

U pitanju je bjegunac Tomislav Petrović (36) iz Pala osuđivan u predmetu “Volan”

Mnistar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je prije dva dana uhapšena osoba pod imenom Ivan Petrović (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće i da je zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatski dokumenti lica falsifikovani.

Prije dva dana policija je uhapsila Ivana Petrovića (1988), zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala- izjavio je Dačić.

Lice je kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske.

Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o licu Tomislav Petrović (1988), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani- izjavio je ministar Dačić.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je bjegunac Tomislav Petrović (36) iz Pala osuđivan u akciji “Volan”. Za njim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica.

Sud BiH je u decembru 2022. godine osudio Petrovića nakon priznanja krivice na 13 mjeseci zatvora zbog organizovane krađe automobila. Potjernica je raspisana jer se nije odazvao na izdržavanje zatvorske kazne.

Petrović je bio i predmet akcije kodnog naziva “Spartakus”.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )