Foto: The Dodo

Bježeći od oluje, povrijeđena i premorena lutalica pronašla je svoje utočište u 3.15 ujutro. Sada ima njege i ljubavi napretek.

Porodica iz SAD iznenadila se kada je u svojoj kući zatekla psa kojeg ne poznaje. Kako je snimak kamere koja nadzire ulazna vrata pokazao, povrijeđena i premorena lutalica ušuljala se u njihov dom u 3.15 ujutro, bježeći od oluje. Ispostavilo se da je tata tada jednomjesečne bebe bio toliko umoran, da nije ni primijetio da ulazna vrata nisu dobro zatvorena. Njegov propust omogućio je psiću, koji se sada zove Suzi, da pronađe utočište, prenosi Klix.

Suzi je još bila štene. Šepala je, bila je uplašena i neuhranjena. Porodica je odlučila nazvati Službu za kontrolu životinja, ali su se predomislili i odveli je kod veterinara. Suzi nije imala ugrađen čip, što znači da je živjela na ulici. Osim povrijeđenih šapica, imala je i oteklinu na licu zbog zuba koji je počeo izbijati iz vilice, a bila je i vidljivo traumatizovana.

Njena sreća se preokrenula i sada je član jedne velike porodice gdje ima ljubavi i njege napretek. Osim toga, tu je drugi porodični pas po imenu Džordž koji je čuva. Živahna Suzi se oporavlja i već šeta na sve četiri šape. Kako objašnjava tata porodice, sada im je zadatak dobro je udebljati.

Ova nevjerovatna priča ima još jedan zanimljiv obrat. Naime, potpuni stranac možda je i najzaslužniji što je Suzi pronašla svoju novu porodicu. Slučajni prolaznik po imenu Stiv je te sudbonosne večeri primijetio da su ulazna vrata Suzinih sadašnjih vlasnika otvorena, pa je prišao provjeriti je li sve u redu, a kada nije dobio odgovor, samo ih je zatvorio i otišao.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )