Foto: Arhiva

Sada je trenutak kada je era poslije Hladnog rata završena i u toku je konkurencija za određivanje onoga što predstoji, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države imaju potrebna sredstva da učine sve što je moguće radi centralne uloge u tom određivanju.

„Ako Sjedinjene Američke Države ne budu uključene u veliki posao organizovanja svijeta, onda će to neko drugi učiniti i to vjerovatno na način koji će uticati na naše interese i vrijednosti, ili niko ništa neće uraditi i tada će se stvoriti vakuum, koji se može ispuniti lošim stvarima“, ocenio je Blinken.

Državni sekretar je tokom govora na konferenciji „Blumberg“ u Vašingtonu posebno ukazao na zajednički rad SAD sa drugim državama u cilju podrške Ukrajini i „strateškog poraza“ Rusije, kao i na multilateralnu saradnju zbog takmičenja sa Kinom.

Ranije je predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio da se stiče utisak da Zapad ne može da ponudi sopstveni model budućnosti, dok se danas formira alternativa postojećem jednopolarnom svijetu, pravedniji i socijalno-orijentisani svjetski poredak.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )