Foto: Mondo

Dejan Bodiroga vrlo brzo postaće novi prvi čovjek elitnog takmičenja.

Dejan Bodiroga (49) postaće novi prvi čovjek Evrolige.
 
Prema informacijama koje je objavio specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" zvanično će na funkciju predsjednika elitnog takmičenja sjesti 14. septembra. Tog dana će Đordi Bertomeu i zvanično biti sklonjen i legendarni srpski košarkaš biće postavljen.
 
Pored Bodiroge, funkciju će dobiti i Maršal Glikman koji će biti postavljen za privremenog generalnog direktora čime će i zvanično Bertomeu ostati bez funkcije. Ujedno je otkriveno i da nisu svi klubovi bili za izbor Srbina, a poznato je i ko je bio protiv.
 
"Španski klubovi nisu ubijeđeni da je ovo najbolji izbor, ali je većina klubova donijela odluku i nalaze se na istim talasnim dužinama sa Bodirogom. Dejan je već održao sastanke sa klubovima i akcionarima kako bi pronašli zajedničku viziju za budućnost", navodi se u tekstu i dodaje se da će Dejanov glavni zadatak biti da radi na razvoju i budućnosti takmičenja.

Bodiroga je imao uspješnu igračku karijeru, osvojio je tri titule u Evroligi - sa Panatinaikosom dvije i sa Barselonom jednu, dominirao je evropskim terenima i jedan je od najboljih igrača u istoriji.
 
Sa reprezentacijom je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti (1996 .godine), dva zlata na svjetskim prvenstvima (Atina 1998. i Indijanapolis 2002. godine), dok je na evropskim prvenstvima osvojio tri zlata (Grčka 1995, Španija 1997. i Turska 2001. godine), kao i bronzu u Francuskoj (1999. godine).
 
Već je bio i u ulozi funkcionera, radio je kao generalni menadžer u rimskom Virtusu, bio je potpredsjednik KSS, a bio je i predsjednik takmičarske komisije FIBA Evrope.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )