Foto: pixabay

Boeing očekuje sporije povećanje proizvodnje i isporuka svojih 787 širokotrupnih mlaznjaka dok se bori sa nedostatkom dobavljača „za nekoliko ključnih dijelova“.

Američki proizvođač aviona i dalje planira da konstantno povećava svoju stopu proizvodnje kako bi zadovoljio „snažnu potražnju“, prema dopisu u koji je Reuters imao uvid.
 
Kompanija je proizvodila pet letjelica mjesečno u posljednjem kvartalu prošle godine.
 
Američka Fedralna asocijacija za avijaciju (FAA) saopštila je da je „svjesna izazova sa kojima se kompanija suočava prilikom nabavke neophodnih dijelova” i da je u bliskoj komunikaciji sa njom dok se bavi ovim pitanjem“.
 
Agencija je dodala da je „fokusirana na saradnju sa Boeingom kako bi se osiguralo da samo bezbijedni i usklađeni avioni napuste fabriku, a agencija zadržava ovlašćenje da izdaje sertifikate o uključivanju u vazduhoplovni saobraćaj za sve Boeing 787 avione.
 
Boeing, koji će u srijedu podnijeti redovan kvartalni izvještaj o zaradi, suočava se sa istragom proizvodnje širokotrupnih mlaznjaka 777 i 787 zbog nekoliko bezbijednosnih propusta.
 
Uporedo s tim, proizvodna linija 737 Max mlaznog aviona sa jednim prolazom u državi Vašington naglo je opala pošto američki regulatori pojačavaju fabrička ispitivanja, a radnicima je naloženo da sporije rade i prave višestruke provjere. Biznis.rs
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )