Foto: Shutterstock
U zavisnosti od preliva, ova salata može da bude i prilično kalorična - tada je idealna za svježije dane!
Sastojci:
300 gr kupusa
50 gr pasulja
50 gr kukuruza
1 veća paprika
so, biber, ulje
majonez
pavlaka
senf
Priprema:
Pasulj i kukuruz treba skuvati ili upotrebite onaj iz konzerve, tada je priprema salate mnogo kraća.
Nasjeckajte kupus i papriku, posolite i ostavite da malo odstoji.
Ako pravite ljetnu, laganu salatu, dodajte pasulj i kukuruz, pa začinite sirćetom i uljem po ukusu.
Ako pravite zimsku, kaloričniju salatu, dodajte prvo majonez, pavlaku i senf pa dobro izmješajte i ostavite da odstoji. Zatim ubacite i pasulj i kukuruz (skuvani ili iz konzerve), izmješajte pa ponovo ostavite da još malo postoji (može i na hladnom).
Probajte salatu i tek tada dodajte malo sirćeta ako bude potrebe.
Napomena: u ovoj salati možete da koristite i paprike iz zimnice, ali onda nemojte stavljati začine sve dok sjeckani kupus dobro ne omekša i ne izvuče iz paprike kiselinu i so. Tek onda ćete moći da ocijenite koliko začina i kiseline treba dodavati.