Foto: Shutterstock

U zavisnosti od preliva, ova salata može da bude i prilično kalorična - tada je idealna za svježije dane!


Sastojci:

300 gr kupusa

50 gr pasulja

50 gr kukuruza

1 veća paprika

so, biber, ulje

majonez

pavlaka

senf


Priprema:


Pasulj i kukuruz treba skuvati ili upotrebite onaj iz konzerve, tada je priprema salate mnogo kraća.


Nasjeckajte kupus i papriku, posolite i ostavite da malo odstoji.


Ako pravite ljetnu, laganu salatu, dodajte pasulj i kukuruz, pa začinite sirćetom i uljem po ukusu.


Ako pravite zimsku, kaloričniju salatu, dodajte prvo majonez, pavlaku i senf pa dobro izmješajte i ostavite da odstoji. Zatim ubacite i pasulj i  kukuruz (skuvani ili iz konzerve), izmješajte pa ponovo ostavite da još malo postoji (može i na hladnom). 


Probajte salatu i tek tada dodajte malo sirćeta ako bude potrebe.


Napomena: u ovoj salati možete da koristite i paprike iz zimnice, ali onda nemojte stavljati začine sve dok sjeckani kupus dobro ne omekša i ne izvuče iz paprike kiselinu i so. Tek onda ćete moći da ocijenite koliko začina i kiseline treba dodavati. 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )