Foto: Tanjug/AP

Nisu srpski igrači imali blistavo veče u NBA noći između srede i četvrtka. Jedini koji je pored Jokića upisao minute bio je kapiten reprezentacije Srbije, koji je sa 12 poena doprinjeo pobjedi Atlante protiv Vašingtona 130:121.

Većinu poena Bogdan je upisao u prvoj četvrtini, čak sedam, a ostatak je dodao u posljednjoj dionici kada je pitanje pobjednika bilo uveliko riješeno. Imao je Bogdanović i tri skoka i asistenciju za 23 minuta.
 
Marej sa 24 i Hanter i Jang sa 23 predvodili su Hokse, dok je u redovima Vašingtona odličnu partiju prikazao Deni Avdija sa 22 poena i devet skokova.
 
Toronto koji sa klupe predvodio srpski stručnjak Darko Rajaković lako je dobio ove godine silno pojačane Milvoki Bakse 130:111. Već na poluvremenu su imali Reptorsi plus 22 i rutinski su priveli posao kraju uz 26 poena Sijakama i 24 Šrudera. Glavne zvezde Baksa Adetokunbo i Lilard stali su na 16 odnosno 15 poena.
 
Oklahoma je poslije prve četvrtine vodila 19 razlike protiv Nju Orleansa, ali je na kraju ipak izgubila pred domaćim navijačima 110:106. Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski odlukom trenera nisu dobili ni minut na terenu.
 
Gildžes Aleksander sa 20 i Holmgren sa 19 poena bili su najefikasniji u poraženoj ekipi, dok je Pelikanse do trijumfa vodio Mekalum sa 29 poena.
 
Boban Marjanović, sada već po pravilu, nije ulazio u igru za Hjuston, koji je savladao Šarlot 128:119, uz odličnu partiju veterana Džefa Grina, koji je upisao 23 poena.
 
Dalas je na Zapadu jedina neporažena ekipa. Mevsi su kod kuće dobili Čikago, iako Luka Dončić nije bio u prvom planu. Najbolji strijelac lige je imao 18 poena uz šut iz igre 5 od 16 za 40 minuta, uz sedam skokova i deset asistencija, a najefikasniji su bili Vilijams i Hardavej sa 25 odnosno 24 poena.
 
Kod Bulsa odlična je bio Nikola Vučević, ali njegov 21 poen i 20 skokova nisu bili dovoljni da se ugrozi raspoloženi tim iz Teksasa.
 
U derbiju Los Anđelesa, Lejkersi su poslije produžetka savladali Kliperse 134:129. Lebron Džejms je upisao 35 poena uz 12 skokova i sedam dodavanja, a pratili su ga Dejvis i Rasel sa 27. Kavaj Lenard sa 38, Pol Džordž sa 35 i Rasel Vestrbruk sa skoro tripl dablom (24-11-8) bili su najbolji u redovima gostujuće ekipe.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )