Foto: ERIK S. LESSER/EPA

Prvo su na sve strane bile vijesti da Bogdan Bogdanović ide u Milvoki Bakse. Da je dogovoren trejd. Ali, problem je bio što za to niko Bogdana nije pitao. Potom je sve propalo.

Pojavila se Atlanta i srpski reprezentativac je završio u redovima Hoksa. Sada je u razgovoru za Atletik po prvi put objasnio šta se zapravo dogodilo. I zbog čega je propao prelazak u Milvoki.

– Kada sam pročitao vijesti pomislio sam: ‘Šta se dođavola dogodilo?’ Nisam znao za njihov dogovor, ništa mi nije bilo jasno- rekao Bogdanović.

U razgovoru za ovaj medij, Bogdanović je rekao da mu nije jasno otkud Baksima ideja da je on njima nešto obećao. Pominjalo se i da ga je Janis Adetokunbo lično zvao da dođe u redove Baksa. Poslije toga je Bogdan otišao u Atlantu i nije želio da komentariše ove navode.

– Ništa nije bilo u mojim rukama. Kada sam vidio tvitove o prelasku u Milvoki nisam bio siguran šta se dogodilo, uhvaćen sam bez garda. Prethodno su mi pričali da sam važan dio tima, da žele da ostanem i onda urade ovo što su uradili i totalno su me šokirali. Kada neko razbije povjerenje na takav način, ništa mu više ne vjeruješ. Ta vijest je došla u dva ujutru u Srbiji i baš sam bio zbunjen. Pitao sam agenta kako je moguće da sam trejdovan kao restriktivni slobodan agent? On je probao da mi objasni šta to sve znači i pričali smo čitavog ljeta o mojoj situaciji i kako čekamo ponude i da vidimo hoće li ih Sakramento izjednačiti – rekao je Bogdanović za Atletik, a prenosi Mozzartsport.

Čelnici NBA lige kasnije su istakli da će Milvokiju biti oduzet pik druge runde na draftu 2022. godine. Kaže Bogdanović da su mu ljudi prije toga čestitali na odlasku u Milvoki, a da on nije znao ništa o tome, te da nije dao pristanak.

– Svi su mi čestitali, a ja nisam znao šta se događa, zaista. Poslije toga čitam NBA istraga, ponovo, vidim i to na Tviteru, šta se događa – rekao je Bogdanović.

Srpski košarkaš je na kraju završio u Atlanti, gdje je potpisao ugovor na četiri godine vrijedan 72 miliona dolara. U Sakramentu je prosječno davao 15 poena i imao 3,4 asistencije, kao i skoka za 29 minuta u prosjeku na parketu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )