Foto: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović bi ekspresno mogao da napusti Atlanta Hokse.

Bogdanović koji je u novembru prošle godine iz Sakramenta stigao u Atlantu sada bi mogao da je napusti, i to mnogo pre nego što je iko mogao da zamisli, pišu američki mediji.

Iako srpski bek ima četvorogodišnji ugovor vrijedan 70 miliona dolara, Hoksi planiraju da ga trejduju, a dva su razloga za to.

Bogdanović je već doživio veliki peh ove sezone pošto je povrijedio koljeno i zbog toga pauzirao, a to mu je otežalo ulazak u prvu petorku.

Samim time, ni kao rekonvalescent nije u prvom planu trenera, a pritom – Hoksi igraju sve bolje. Na momente djeluje kao da im Bogdan Bogdanović i nije neophodan: pobede se ređaju i već ih je osam u nizu, a pritom u osam odigranih utakmica posle skoro dvomjesečne pauze – prosek našeg reprezentativca je devet poena po nastupu. Bio bi taj prosek još niži da nije bilo odličnog izdanja protiv mlade, povredama oslabljene ekipe Oklahome, kojoj je ubacio 23 (bez tog meča, prosjek bi mu bio tačno sedam poena po meču od povratka takmičarskim nastupima).

Zato bi, tvrde američki mediji, “Bogi” mogao da bude trejdovan za nekog od igrača koji bi bili korisniji Nejtu Mekmilanu.

Mediji u SAD pišu kako je opcija nekoliko, a spominje se čak i povratak u Kingse, mada je ona malo vjerovatna.

Pored toga, Detroit Pistonsi i Boston Seltiksi su takođe moguće sredine za nastavak karijere našeg košgetera, ukoliko se uprava Atlante saglasi sa ponuđenim uslovima. Za to je Hoksima ostalo tri dana pošto rok se rok za transfere NBA klubova završava 25. marta.

Bogdanović je, inače, odlično počeo sa nastupima u novoj sredini – u prva četiri meča, prije uvodne povrede koja ga je zadesila ali nije bila toliko strašna da ne može da igra, prosječno je davao 15,3 poena po meču.

Međutim, onda je krenuo pad kvaliteta njegovih nastupa, a i drastičan pad minutaže (npr. u decembru je ona iznosila 29 minuta, u januaru 19,4, a zatim se desila i teža povreda koljena, koja je dodatno onemogućila srpskog asa da pokaže čime sve košarkaški raspolaže. Sada, kada Atalanta “melje sve pred sobom” (a uspjela je da u prethodnih osam nastupa pobijedi oba učesnika prošlogodišnjeg finala) pred Bogdanovićem, čiji je ovosezonski prosjek pao na oko 9,5 poena po meču, zaista su, i to neočekivano, “novi dani odluke”.



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )