Foto: Srpskainfo

Pred fudbalerima Borca je možda i najteže gostovanje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ako se gleda tradicija.

Banjalučani naime u 14 dosadašnjih duela u Mostaru protiv Zrinjskog nisu uspjeli da ostvare nijedan trijumf. Doživjeli su 12 poraza uz dva remija a ništa bolje sreće nisu bili ni u Kupu BiH.

Na sve to trener Vlado Jagodić ima problema. Tri igrača su van stroja a neizvjestan je nastup i Marka Brtana.

– Brtan je bio veoma disciplinovan tokom oporavka od povrede i to je dalo rezultat. On je posljednja dva treninga odradio sa ekipom i biće u kombinaciji  a pred meč ćemo da vidimo da li ćemo da računamo na njega. Ovu sedmicu smo iskoristili da odmorimo glavne igrače a imali smo problem u radu zbog izostanka četiri reprezentativca. Drago nam je što imamo sve više igračau nacionalnom timu iako to svakako pravi problem u radu – istakao je Jagodić

Trener Borca ističe da ova generacija može da ruši tradicije

– Znamo za skor u Mostaru ali se time ne opterećujemo. Kvalitetno smo radili i ovaj meč je borba za treće mjesto. Uvažavamo Zrinjski koji je podigao formu u tri meča su dali 7 golova. O njima ne treba trošiti riječi, jer mogu svakog da pobijede Imaju i oni svojih problema zbog Filipovića, ali spremamo se da odigramo kvalitetno. Nećemo ići samo da ne budemo poraženi već da pokušamo da osvojimo tri boda. Ako ponovimo pristup sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati. Pauza je dobro došla eto Meleg je u sve boljoj formi i ko dobije šansu nadam se da će je iskoristiti – dodao je Jagodić.

Desni bek Siniša Dujaković smatra da njegova ekipa nije bez šansi.

– Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja se bori za sami vrh kao i mi. Igraju dobro popravili su formu, tako da očekujem kvalitetan meč. Ako ponovimo pristup i zalaganje sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati – kaže Dujaković.

Inače dva tima su puna igrača koji su tokom karijere nosili dres rivala. Tako sada u Zrinjskom igraju Nemanja Bilbija i Petar Kunić, dok su u Borcu Aleksandar Radulović, Goran Zakarić, Saša Kajkut i Ivan Crnov. Takođe trener Zrinjskog Mladen Žižović je tokom karijere igrao za banjalučki tim.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )