Foto: Srpskainfo

Fudbaleri Borca danas putuju u Belfast na prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Linfilda sa željom da ostvare što povoljniji rezultat za revanš u Banjaluci.

Iskusni Marko Jovanović se protiv Kluža vratio u tim i pokazao koliko znači ekipi. Malo je nedostajalo za veliko iznenađenje, a upravo je pristup meču u revanšu protiv šampiona Rumunije recept za duel u Belfastu.

– Vidjeli smo da se radi o ekipi koja ima svoj specifičan stil igre, sa puno centaršuteva i ubacivanja. Iako je Žalgiris ostvario dvije pobjede imali su veoma težak dvomeč protiv njih i Linfild je propustio neke svoje šanse. Sjeverni Irci igraju posebno dobro na domaćem terenu. Mi moramo da ponovimo partiju iz revanša protiv Kluža, znači borbeno, maksimalno odgovorno i smireno. Ono što vjerujem da ništa neće biti riješeno u prvom meču i da će konačna odluka pasti u revanšu. Oni su dobar tim, dugo su na okupu i doveli su i pojačanja za nastavak takmičenja – istakao je Jovanović.

U Borcu žele da iskoriste i mane koje su primjetili u igri rivala.

– Imamo mi svoje prednosti. Sigurno je da smo tehnički i taktički bolji rival, da trebamo bržom igrom iskoristiti mane koje ima šampion Sjeverne Irske. U prvom duelu moramo da odigramo mirno i pametno na rezultat. Očekuje nas 180  minuta velika borbe a smatram da su trenutno šanse pola pola. Na njihovoj strani je iskustvo jer svake godine igraju Evropu. Pričao sam sa bivšim trenerom Legije Aleksandrom Vukovićem koji je vodio ekipu protiv njih. Poljaci su ih teško pobijedili 1:0 a tad se igrao  samo jedan meč- dodao je iskusni defanzivac.

Banjalučani će posebno pažnju morati da obrate na napadača Manzingu i defanzivca Kalahera koji su opasni u prekidima.

-Manzinga je opasan napadač, vidim da dosta nade polažu u njega . Izuzetno je dobar u duelu i cilj naše ekipe treba da bude da ga odvojimo od ostatka tima i da spriječimo da dobije lopte. Nije samo Kalaher opasnost u prekidu, ima tu još igrača koji su fizički jaki i na taj segment igre ćemo posebno da obratimo pažnju- rekao je Jovanović.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )