Foto: Srpskainfo

Borac ima istorijsku šansu da osvoji prvu”duplu krunu” u klupskoj istoriji. Banjalučani će sutra (17 časova) pokušati da savladaju Sarajevo i tako dođu i do drugog trofeja, te krunišu sjajnu sezonu.

 

Borac je već odigrao dva finala u Kupu BiH. U prvom 2004. godine koje je odigrano u Sarajevu poraženi su od Modriča Maksime na penale, dok su 2010. osvojili Kup BiH nakon dvomeča protiv Željezničara (1:1, 2:2)

Ekipa je nakon osvajanja prvenstva doživjela veliko emotivno i fizičko pražnjenje, a trener Maksimović neće moći da računa na još tri igrača.

– Napravili smo nešto što niko nije očekivao i drago mi je što je Tuzla odigrala na onakav način, što potvrđuje da imamo povrijeđene Bojana Pavlovića, Almedina Ziljkića, Donalda Molsa koji neće moći da nastupe u Zenici. Nismo kukali čitavu sezonu pa nećemo ni sad, igrači koji budu u sastavu sutra će izvući posljednji atom snage da dođemo do nečeg što nikad nije urađeno u istoriji Borca, a to je osvajanje duple krune – izjavio je Maksimović.

Trener Borca očekuje tešku i fizički zahtjevnu utakmicu.

– Igrao sam finale protiv Modričom 2004. godine, u tih 90 minuta ne postoji psihološka priprema ili uloga favorita. To je dokazano i 1988. godine kada smo kao drugoligaš osvojili Kup Jugoslavije. Neke stvari poput dobre serije rezultata, kao i atmosfere, upućuju na to da mi imamo neku prednost. Samo ne znam ko je bio zadnjih deset godina više šampion Sarajevo ili Borac, ko je igrao Evropu, ko ima više iskustva u ovakvim utakmicama, mislim da je ipak iskustvo više na njihovoj strani. Očekujem da ćemo biti motivisani, ali ne očekujem neku lepršavu utakmicu, već tvrdu, neizvjesnu i nadam se sa srećnim krajem po nas – dodao je Maksimović.

Trener Borca je tokom karijere nosio dres sarajevskog kluba i zna koliki pritisak donosi činjenica da je moguće da ekipa sezonu završi bez trofeja. Dodatni problem za ionako uzdrmanu ekipu je upad navijača na trening Sarajeva.

– Vidio sam šta se dešava, žao mi je igrača, znam da im nije lako jer su oni uvijek tu izloženi i prvi su na udaru. Sarajevo je veliki klub, pritisak je ogroman, ali to nije trebalo da bude. Ipak te stvari se dešavaju ovdje na Balkanu, znam da je navijačima uvijek stalo, ali ne opravdavam, posebno ako je bilo fizičkog kontakta kako su objavili mediji. Igrači su tu da igraju, da budu plaćeni i zaštićeni, nemamo informaciju u kakvom će stanju doći, ali mislim da će oni doći s onim najboljim što imaju – dodao je on.

U odsustvu Ziljkića moguće je da će šansu na krilu dobiti i mladi David Čavić.

– Niko nije očekivao titulu, ali smo je osvojili zasluženo. Očekujem dobru utakmicu i da pokušamo da osvojimo “duplu krunu” čime bi krunisali ovu sezonu na najljepši način i ušli u istoriju. Meni kao igraču koji je na Gradskom stadionu još od druge godine je osvajanje titule ispunjenje sna posebno pred našim navijačima koji su nam dali vjetar u leđa – istakao je Čavić.

Finale je u 17 časova u Zenici.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )