Foto: Srpskainfo

Borac piše istoriju! Banjalučani su trijumfom nad Sutjeskom (1:0) nakon 45 godina uspjeli da prođu kolo u najjačim evropskim takmičenjima.

Trijumf je donio veliku radost, pa su Lešinari dugo nakon meča slavili na ulicama Banjaluke. I sami igrači osjećaju da su napravili istorijski rezultat. Ovim trijumfom Borac se dodatno finansijski stabilizirao (prolazak u drugo kolo donio je milion KM), a podignut je i rejting kluba, pa se o njemu priča i u regionu.

– Presrećni smo zbog uspjeha. Već nekoliko meseci trajalo je to iščekivanje i želja da se napravi iskorak u Evropi. Naravno da želim da ovo Borcu postane tradicija i da bude još uspješniji. Svima nama ovaj trijumf puno znači. Donijeli smo klubu dodatnu finansijsku stabilnost, obradovali navijače. Svjesni smo da utakmica nije bila lijepa za oko. Očekivao sam takav meč, tvrd i borben. U ovakvom sistemu takmičenja, greške se ne praštaju. Uspjeli smo da damo gol zatim sačuvamo prednost i prođemo. Danas bih potpisao da opet ovako odigramo i prođemo jer se na kraju gleda samo rezultat. Momci su se azaist borili i nagrađeni su za to – poručio je Marko Jovanović.

Iskusni defanzivac je već iskusio uspjehe u Evropi ali i za njega je ovaj bio poseban.

– Znali smo da klub dugo čeka na uspjeh u Evropi i osjećao se pritisak, mada ja iskreno volio da igram kad ima tenzija i to me tera da budem još bolji i skoncentrisaniji. Kad smo prošli, mislim da će to ekipi donijeti dodatno rasterećenje i olakšanje jer smo “skinuli teret“, pa ćemo puno lakše igrati u narednom meču u Evropi. Naravno, u prvenstvu BiH idemo kao i dosad. Uvijek gledamo prvog narednog rivala i već smo mislima okrenuti ka Krupi i da reprezentativnu pauzu odemo sa željenim rezultatom – dodao je Jovanović.

Nervoza je sad među navijačima Borca i svi sa nestrpljenjem očekuju žrijeb za drugo kolo kvalifikacija u ponedjeljak. Trenutno, među potencijalnim rivali su i neki od velikana evropskog fudbala poput Milana, Glazgov Rendžersa, Totenhema i izuzetno jakih protivnika kao što su Galatasaraj, Volfsburg, Malme, BATE, Bazel, Granada, APOEL, Kopenhagen, Standard, Rozenborg, Dinamo Moskva, Žalgiris, Arhus, Matervel, Hartberg, Leh Poznanj, Jablonec, Kolos, Wiljem II, TNS, Hajduk Split, Rio Ave, MOL, Rems, Hapoel Ber Ševa, Apolon, Partizan i Steaua.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )